Uzmanı uyardı: Nefes darlığı ve çarpıntı kalp kapaklarındaki sorunun belirtisi olabilir

Kalp Kapak Hastalıklarının Artan Önemi

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, son yıllarda kalp kapak hastalıklarının görülme sıklığının arttığını belirterek, toplumun yaşlanması ve beklenen yaşam süresinin uzamasının bu durumu etkilediğini ifade etti. Nefes darlığı ve kalp ritim bozukluğu gibi belirtilerin yanı sıra ekonomik etkileri de dikkate alınarak, kalp kapak hastalıklarının öneminin vurgulandığı açıklamalar yaptı.

Belirtilere Dikkat Edilmeli

Prof. Dr. İsbir, nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı gibi şikayetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, kalp kapak hastalıklarının erken teşhis edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu belirtiler göz ardı edildiğinde, hastalığın ilerleyerek ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

‘Beklenen Yaşam Süresinin Uzaması Hastalığın Önemini Artırdı’

Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kalp kapak hastalıklarının öneminin arttığına değinen Prof. Dr. İsbir, özellikle 75 yaş ve üzerindeki bireylerde bu hastalığın daha sık görüldüğünü dile getirdi. Hastaların günlük yaşamlarını etkileyen belirtilerin yanı sıra psikolojik sorunlara da yol açabileceğini belirterek, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

‘Acil Hekime Başvurulmalı’

Şikayetlerin ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İsbir, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bayılma ve şiddetli çarpıntı gibi durumlarda vakit kaybedilmeden hekime başvurulması gerektiğine işaret etti. Kalp kapak hastalıklarının tanı ve tedavisinin önemine değinen İsbir, hastaların kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti.

‘Tedavide Erken Tanı Önemli’

Erken teşhisin tedavi şansını artırdığını vurgulayan Prof. Dr. İsbir, kalp kapak hastalıklarının tedavisinde farklı yöntemlerin uygulanabileceğini ifade etti. Özellikle kasıktan kapak değişimi işleminin başarılı sonuçlar verdiğini belirterek, hastaların tedavi sürecinde düzenli takip edilmesi gerektiğini söyledi.

‘Enfeksiyona Dikkat Edilmeli’

Ameliyat sonrası enfeksiyonun önemine dikkat çeken Prof. Dr. İsbir, hastaların belirli önlemleri alması gerektiğini belirterek, kan sulandırıcı ilaçların düzenli kullanımına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Diş tedavileri sırasında ve diğer girişimsel işlemlerde enfeksiyon riskine karşı tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı, 531 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

Ticaret Bakanlığı, dahilde işleme rejimi kapsamında geçen ay 531 firma için izin belgesi düzenledi.

Esnaf her an sigara resti çekebilir! Nedeni ise…

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde bakkal, büfe ve tekel bayilerinin sigara firmalarının haksız uygulamaları nedeniyle büyük bir çıkmazla karşı karşıya bulunduğunu bildirdi. Sigara fiyatlarına …

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (9 Temmuz 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,77 değer kazanarak 10.074,71 puana yükseldi.Dün 9.998,20 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 10,29 puan artışla 10.008,49 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Bir sigara grubuna daha zam geldi