Trump açık açık uyardı: ‘İnsanlar İsrail’den nefret etmeye başladı’

Donald Trump ve Cumhuriyetçiler İsrail İlişkisinde Karşı Karşıya

ABD Başkanı Donald Trump ve hükümeti, İsrail’e sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ediyor, ancak Trump’ın seçmen tabanı ve hatta Cumhuriyetçi Parti içindeki bazı üyeler, bu desteği sorgulamaya başladı.

Financial Times’ın raporuna göre, Trump, kendi tabanının İsrail’e karşı artan bir hoşnutsuzluk içinde olduğunu belirterek endişelerini dile getiriyor. İsrail’in agresif politikalarına karşı tepkilerini bastırmakta zorlanıyor.

Trump İçin Sorunlar Büyüyor

Cumhuriyetçi Parti’ye dahil olmanın önemli şartlarından biri, “ABD ve İsrail arasındaki özel ilişkinin” takdir edilmesiydi. Cumhuriyetçilerin, İsrail’e koşulsuz destek vermeleri bekleniyordu.

Ancak Trump’ın liderliğini yaptığı “Amerika’yı Yeniden Büyük Yap” politikası, özellikle çocuk fuhuş çetesi lideri Jeffrey Epstein’e ait belgeleri yayımlamayarak, bu dengeyi değiştirdi.

Cumhuriyetçiler İsrail’e Soğuyor

MAGA hareketine sempati duyan ve sonradan katılan birçok Cumhuriyetçi, İsrail’e karşı artan bir hoşnutsuzluk içinde olduklarını dile getiriyor. ‘En iyi dostumuz İsrail’ olan Trump yönetimi, artık İsrail karşıtı bir tavır sergiliyor.

Bu hoşnutsuzluğun ana sebepleri arasında, İsrail’in Orta Doğu’daki savaşlarının ABD’yi ve ABD vatandaşlarının vergilerini sürüklemesi, aynı zamanda ABD’nin desteklediği katliamların ülkenin imajını zedelemesi yer alıyor.

Related Posts

Saadet Partisi Gazze’ye gemi yollayacak

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler, şehitler, orman yangınları, enflasyon ve faiz başlıklarında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Gazze’ye gemi yollayacaklarını duyurdu.

Kağıthane’de yılan paniği: Cama tekme atarak kovmaya çalıştı

Kağıthane’de bir iş yerininin içerisine giren yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalandı.

Yangın savaşçılarından duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa’ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’ndan Justin esprisi

Müge Anlı’nın eşi, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu, Justin Tımberlake esprisiyle güldürdü. Objektiflerin karşısına geçen Yüzbaşıoğlu, “Justin mi ben mi?” dedi.

70 ilde uyuşturucu operasyonu: 940 zehir taciri yakalandı

Uyuşturucu madde satıcılarına yönelik 70 ilde son 10 gündür devam eden operasyonlarda, 565 kilo uyuşturucu madde ile 357 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

67 kişinin öldüğü kazada Havacılık İdaresi’nden itiraf: Kule uçağı uyarmadı.. Helikopter telsizi detayı

29 Ocak 2025’te Washington D.C.’de Reagan Ulusal Havalimanı yakınlarında bir American Airlines uçağı ile ABD Ordusu’na ait bir Black Hawk helikopterinin havada çarpışması sonucu 67 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı.