S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

S&P, Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye ekonomisi hakkında son değerlendirmesini yaparak, uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit ettiğini ve kredi notu görünümünün “durağan” olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin kısa vadeli kredi notunun da “B” olarak teyit edildiği belirtildi. Aynı zamanda ülkenin ekonomik risklerine de işaret edildi.

S&P’nin açıklamasında, durağan görünümün, Türkiye’nin sıkı para politikasını devam ettireceği ve hükümetin orta vadeli programıyla ilgili uygulama risklerini dengelemeyi hedeflediği yönünde olduğu ifade edildi.

Buna ek olarak, Türkiye’de bu yıl yüzde 2,7 ve 2026’da yüzde 2,9 oranında bir büyüme beklendiği vurgulandı.

Related Posts

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Beyaz Saray rüzgârı Bitcoin’i uçurdu

Ticaret anlaşmasına dair olumlu sinyaller, kripto paralara da ivme kazandırdı. ABD-Çin ve Güney Kore temaslarından gelen haberlerle artan risk iştahı, Bitcoin’i yeniden yukarı taşıdı.

Hatay’da ihraç edilecek soğanlardan numune alındı

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentte üretilip yurt dışına ihraç edilecek soğanlardan numune alım işlemi gerçekleştirdi.

Almanya’da firmaların ihracat beklentisi son 5 yılın en düşük seviyesine indi

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği yüksek gümrük vergilerinin etkisiyle nisanda son 5 yılın en düşük seviyesine indi.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

TOBB’dan ekonomi alarmı: Finansman zorluğu, artan maliyetler ve zirai don…

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 7 bölge toplantısında, 81 il ve 160 ilçeden gelen oda-borsa temsilcileri iş dünyasının sıkıntılarını dile getirdi. Finansmana erişim zorluğu, zirai don ve artan maliyetler öne çıkan sorunlar arasında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir