Mersin’de Ruhsatsız İşletmelere Cezalar

Mersin’de Denetimler Sonucunda Ruhsatsız İşletmelere 2 Milyon 175 Bin TL Ceza

Mersin polisi, merkez Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde gerçekleştirdiği denetimlerde, ruhsatsız faaliyet gösteren ve çeşitli usulsüzlükler tespit edilen işletmelere toplamda 2 milyon 175 bin TL idari para cezası uyguladı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde çalışarak denetimleri gerçekleştirdi. Denetimler sonucunda, 4 işletmenin ruhsatsız faaliyet gösterdiği, 4 işletmenin TAPDK belgesi olmadan alkol sunumu yaptığı, 2 iş yerinde kapalı alanda tütün mamulü tüketildiği ve 3 işletmede Mesul Müdürlük Belgesi bulunmadığı belirlendi.

Denetimlerde ayrıca, 12 kişinin sigortasız olarak çalıştığı tespit edilirken, SGK müfettişleri tarafından gerekli işlemler başlatıldı. Trafik kontrollerinde ise 5 araca, Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı olarak toplam 46 bin 335 TL cezai işlem uygulandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekiplerinin incelemeleri sonucunda, iş yerlerine toplamda 2 milyon 175 bin TL idari para cezası kesildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliği için denetimlerin kararlı bir şekilde süreceğini vurguladı. – MERSİN

Related Posts

Cezadan kaçma oyunu! Sadece emlakçı değil ev sahibi de yanacak

Ticaret Bakanlığı’nın taşınmaz ilanlarında haklı sebebe dayanmayan fiyat artışı yapılamayacağına dair kararı sonrasında bazı emlakçılar, ilan sitelerinde yazan fiyatların, telefonla arandığında daha farklı olduğunu söylüyor.

Mersin’de 100 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi

Mersin’de Jandarma’nın gerçekleştirdiği operasyonda 100 kilo kaçak tütün ve 1 şüpheli yakalandı.

Altın fiyatları coştu rekora koşuyor!

Altın yeni haftaya büyük bir coşkuyla başladı. Bir süredir yükseliş trendine giren altında küresel gerilimler, piyasalarda endişe yaratacak açıklamalar fiyatları etkileyebiliyor. Güvenli liman konumunu bu dönemlerde test eden altın son olarak ABD …

Piyasalar hareketli… Altın gaza bastı

Merkez bankalarının rekor alım hamleleri ve jeopolitik/endüstriyel belirsizliklerin yoğunlaşması ile altın yükselişine devam ediyor.

Yarı zamanlı çalışmaya maaş darbesi

Memura getirilen yarı zamanlı çalışmayla maaşlar yarıya inecek, kıdem budanacak. Kadın memurlar, analık ve ücretsiz izinleri sonrası eşi doğum yapan erkek memurlar da babalık izinlerinin ardından bu haktan yararlanabilecek.

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 4 trilyon liraya yaklaştı: Getiri enflasyonun altında kaldı

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 4 trilyon liraya yaklaştı: Getiri enflasyonun altında kaldı