Memur – Sen’den Hazine Bakanlığı önünde eylem: Refah payı verilsin

Memur-Sen Üyeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı Önünde Eylem Yaptı

Memur-Sen üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde gerçekleştirdikleri eylemde iktidardan ‘Enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözünün yerine getirilmesini talep etti. Sendika üyeleri, ‘Emeğimi hor görme, enflasyona ezdirme’ ve ‘Susma haykır, refah payı haktır’ sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. ANKA haber ajansının aktardığına göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın basın açıklamasında şunları ifade etti:

Enflasyonu Yumurtayı Alana Sorun

ENFLASYONU YUMURTAYI ALANA SORUN: Yıllık enflasyon yüzde 44,38’e ulaştı. Hissedilen enflasyon ile açıklanan enflasyon arasında fark olduğunu belirtmekte fayda var. Enflasyonun sorumlusu, elektrik faturasını ödeyen emekçi olmalıdır. Aynı şekilde yumurta fiyatları da alınan yumurtayı alan emekçiye sorulmalıdır.

Pazar Enflasyonu Yüzde 100 Arttı

PAZAR ENFLASYONU YÜZDE 100 ARTTI: Son bir yılda doğalgaz yüzde 60, elektrik ve akaryakıt yüzde 40, market ve pazar enflasyonu ise en az yüzde 100 arttı. Ekmek fiyatları yılbaşından bu yana yüzde 25 arttı. Kiralarda en az yüzde 60’lık bir artış bekleniyor. Sabit gelirlilerin yaşadığı sıkıntıyı yüzde 44 olarak değerlendirmek mümkün değil. Sabit gelirliler, enflasyonu anlamlandıramıyor ve yüzde 11,54’lük maaş artışını yetersiz buluyor.

Hakemin Kararı 2025’te de Eziyet Edecek

HAKEMİN KARARI 2025’TE DE EZDİRECEK: Toplu sözleşme masasında yaşanan sıkıntıları önceden gördük ve defalarca ifade ettik. Kamu işvereninin teklifi, piyasa koşullarıyla, beklentilerle ya da tahminlerle alakalı değil. Bu sebeple imza atmıyor ve hakemin kararına itiraz ediyoruz. Hakem kararı, 2024’te kamu görevlilerini zor durumda bıraktı, 2025’te de aynısını yapacaktır.

Küçük Hesapların Peşine Düşmeyin

KÜÇÜK HESAPLARIN PEŞİNE DÜŞMEYİN: Türkiye’nin büyüdüğü, güçlendiği bir dönemde küçük hesaplarla uğraşmayın. Kamu görevlilerini mağdur etmeyin. Devletin aldığı geliri, bize verdiği pay olarak görmeyin. Bizler kamu hizmetinin temel taşıyız. Yöneticilerden bu gerçeği görmelerini bekliyoruz.

Kayıpları Telafi Edin

KAYIPLARI TELAFİ EDİN: Maaşlarımızda yaşanan kayıplar telafi edilmeli, refah payı verilmeli ve alım gücümüz artırılmalıdır. Bu sorunun çözümü için ek bir araştırmaya gerek yok. Teklifimiz kabul edildiğinde sorun çözülecektir. Zaman kaybetmeden önlem alınmalıdır.

Masada İmzalayıp Uygulamamak Olmaz

MASADA İMZALAYIP UYGULAMAMAK OLMAZ: Vergide adalet için vergi oranlarımız yüzde 15’e sabitlenmeli, zamlar geri alınmalıdır. Masada yapılan anlaşmaların sahada uygulanması gerekmektedir. Masada imzalananların uygulanmaması, toplu sözleşme masasını ve kamu işveren heyetini değersizleştirir. Bu hatalardan dönülmesi gerekmektedir. ANKA Haber Ajansı

Related Posts

Kripto haftası başladı: Borsa düşüşle açıldı

New York borsası bugün açılışı düşüşle yaptı. Borsanın en çok takip edilen Dow Jones endeksi, yüzde 0,13 azalarak 44.312,85 puana indi. S&P 500 endeksi yüzde 0,09 azalışla 6.254,22 puana gerilerken, Nasdaq endeksi yatay seyirle 20.588,27 puan oldu …

Ticaret Bakanlığı, 531 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

Ticaret Bakanlığı, dahilde işleme rejimi kapsamında geçen ay 531 firma için izin belgesi düzenledi.

Esnaf her an sigara resti çekebilir! Nedeni ise…

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde bakkal, büfe ve tekel bayilerinin sigara firmalarının haksız uygulamaları nedeniyle büyük bir çıkmazla karşı karşıya bulunduğunu bildirdi. Sigara fiyatlarına …

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (9 Temmuz 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,77 değer kazanarak 10.074,71 puana yükseldi.Dün 9.998,20 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 10,29 puan artışla 10.008,49 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.