güncel haber sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Kamuya ait bina ve araziler satılacak! İhale için 10 bin lira yeterli

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), yeni ihaleye çıkıyor. İhalede beş şehirde kamuya ait bina ve arazilerin satışı yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Tarafından 5 İldeki Taşınmazlar Özelleştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Eskişehir’in Tepebaşı, Şanlıurfa’nın Karaköprü, İzmir’in Güzelbahçe, İstanbul’un Şile ve Ankara’nın Çankaya ilçelerinde bulunan 5 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. ÖİB’in konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu taşınmazlar için ihale şartnamesi bedeli 10 bin ile 50 bin lira arasında değişirken, geçici teminat bedeli ise 4 milyon ile 70 milyon lira arasında değişiklik gösteriyor. Eskişehir ve Şanlıurfa’daki ihaleler için son teklif verme tarihi 25 Mart, İzmir ve İstanbul’daki ihaleler için 26 Mart, Ankara’daki ihale için ise 27 Mart olarak belirlendi.

PAZARLIK USULÜ İLE YAPILACAK

İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulüyle gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma ile sonuçlandırılacak. İhalelere ilişkin belgelerin, Başkanlığın Ankara’daki adresine, son teklif verme tarihlerinde, saat 18.00’e kadar elden teslim edilmesi gerekmektedir.