Japonya’dan Hindistan ve Pakistan’a “itidal ve diyalog” çağrısı

Japonya Hükümeti, Hindistan-Pakistan Çatışmalarından Endişeli

Japonya hükümeti, Hindistan-Pakistan arasındaki çatışmalardan endişe duyduklarını bildirerek, taraflara itidal çağrısı yaptı.

Devlet televizyonu NHK haberine göre, Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, açıklamasında, hükümetin çatışmalara yönelik kaygılarını ifade etti.

Hayaşi, “Olayın, misillemeyi kışkırtarak tam ölçekli bir askeri çatışmaya dönüşebileceğinden derin endişe duyduklarını” belirtti.

Taraflara çağrıda bulunan Hayaşi, itidal gösterilmesi ve diyalog yoluyla durumun istikrara kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

Japonya Dışişleri Bakanı İvaya Takeşi de Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile telefon görüşmesi yaptı.

İvaya, görüşmede, “terörizmin hiçbir sebeple haklı gösterilemeyeceğini ve her türlü terörizmi şiddetle kınadıklarını” bildirdi.

Bakan İvaya, Güney Asya’da barış ve istikrar için Hindistan ve Pakistan’a bölgede itidal ve diyalogla istikrar aranması çağrısı yaptı.

Hindistan’ın Pakistan’a Yaptığı Saldırı ve Misilleme

Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde 26 kişinin öldürüldüğü terör saldırısına misilleme gerekçesiyle 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ve yine Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenledi.

Hint ordusu, “terör yapılanması” şeklinde nitelediği 9 hedefi vurduğunu açıklarken İslamabad yönetimi saldırılarda sivillere ait 6 noktanın hedef alındığını ve 26 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Pakistan ordusu, Hindistan tarafının saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü açıklarken, Yeni Delhi yönetimi ise bunu teyit etmedi. (AA)

Related Posts

Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılara devam ediyor

Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılara devam ediyor

Eski eşini ve kızını cinayet görüntüsüyle tehdit etti: Serbest bırakıldı

Ankara’da, İstanbul’da Bahar Aksu’nun eski eşi tarafından sokak ortasında öldürüldüğü anlara ilişkin videoyu eski eşi ve kızına gönderip, ‘Sıradaki kendisini hazırlasın’ yazarak, tehditte bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Talat B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manisa’daki lav kalıntıları binlerce kuşa ev sahipliği yapıyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde binlerce yıl önceki volkanik patlamaların izleri, bugün göçmen kuşların güvenli yuvalarına dönüştü.

UNRWA korkunç raporu paylaştı: Gazze’de daha önce görülmemiş bir açlık var

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde daha önce görülmemiş bir açlık yaşandığını açıkladı.

Dünyada bir ilk! 2021’de hayatını kaybetmişti, salı günü mahkemede ifade verdi

Yapay zekâ (YZ) araçlarının mahkeme salonlarında kullanımı hız kesmeden devam ediyor. İlk zamanlar sahte dava dosyalarıyla gündeme gelen YZ, günümüzde ürettiği gelişmiş video ve ses dosyalarıyla hukuki tartışmalara yol açıyor. ABD’de yaşanan bir olay, bu yeni dönemin çarpıcı bir örneği oldu.

Yarış hazırlığındaki motosikletlilere jandarma baskını

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, motosiklet yarışı yapmak için toplanan gruba jandarma trafik ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda motosiklet trafikten menedilirken, sürücülere yaklaşık 400 bin lira ceza kesildi. İl Jandarma Komutanı Albay Necdet Karaca operasyonu sosyal medya hesabından ‘’Plaka yok, ehliyet yok, kask yok! Bir yarışı daha biz kazandık’ ifadeleriyle paylaştı