İsrail 200 Filistinliyi Serbest Bıraktı

İsrail, Hamas ile Yapılan Ateşkes Anlaşması Kapsamında 200 Filistinliyi Serbest Bıraktı

İsrail ve Hamas arasındaki ikinci takas süreci tamamlandı ve İsrail, ateşkes anlaşması çerçevesinde hapishanelerde tutulan 200 Filistinliyi serbest bıraktı. Bu adım, Hamas’ın önce İsrail’e 4 kadın askeri serbest bırakmasının ardından geldi.

200 Filistinli Serbest Bırakıldı

Hamas’ın ateşkes ve esir takası anlaşması doğrultusunda bugün, İsrail Cezaevi Hizmetleri Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Batı Şeria’daki Ramallah kenti yakınlarındaki Ofer Askeri Hapishanesi ve Negev Çölü’ndeki Ktziot Cezaevi’nde tutulan 200 Filistinli serbest bırakıldı.

70 Filistinli Mısır’a Sınır Dışı Edildi

Serbest bırakılanların içinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 121 kişi de bulunuyor. Bu serbest kalan Filistinlilerden 114’ü Batı Şeria’da özgürlüklerine kavuşturulurken, 16 kişi Gazze’ye gönderildi ve en ciddi suçlardan hüküm giyen 70 Filistinli ise farklı bir ülkeye sınır dışı edildi. Mısır televizyonu Qahera TV, bu 70 Filistinlinin Mısır’a sınır dışı edildiğini duyurdu. Filistinlilerin Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın Mısır tarafına ulaştıkları bildirildi.

Hamas, 4 İsrailli Kadın Askeri Serbest Bırakmıştı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, öğle saatlerinde İsrail’e ait 4 kadın asker Liri Albag, Karina Ariev, Danielle Gilboa ve Naama Levy’i serbest bırakmıştı. Esirler İsrail’e ulaştığında, gözlerini 200 Filistinliyi serbest bırakması taahhüt eden İsrail’e çevirmişti.

Related Posts

Afyonkarahisar’da muayene için gittiği hastaneden televizyon çaldı

Afyonkarahisar’da muayene için gittiği hastanenin bekleme salonundaki televizyonu çalan şüpheli tutuklandı.

Meclis’te yeni haftanın programı: 112 düzenlemesi görüşülecek

Meclis yeni haftadaki çalışmalarına salı günü başlayacak. Genel Kurul’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz meşgul edenlere yönelik cezayı artıran düzenleme ele alınacak.

Denizde korku dolu anlar: Tekne bir anda alabora oldu

Antalya’da denizde bir tekne alabora oldu. Teknedeki 4 kişi, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Aydın’da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Aydın’ın Köşk ilçesinde uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Emine Erdoğan “Saklı Kalanlar” sergisinin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş’ta saklı kalmış bir bohçanın içinden çıkan 40 el yazması kitabın izlenime sunulduğu ve restorasyon sürecinde yerli el yapımı kağıtların kullanılmasıyla Türkiye’de bir ilke imza atılan ”Saklı Kalanlar” sergisinin açılışını yaptı.

Pakistan’da işletmeler Filistin’e destek için dükkan kapattı

Pakistan’da ülke genelinde İsrail’in Filistin’e saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen dükkan kapatma eylemine, birçok işletme destek gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir