Haydut İsrail’den Suriye’de peş peşe baskınlar: Alıkoyup kaçırdılar

İsrail Ordusu Suriye’nin Güneyinde Yüksek Alarm Düzeyine Geçti

İsrail ordusu, Suriye’nin güneyine konuşlanan 210. Tümen’in, Golan Tepeleri’ne yönelik sözde “tehditlere” karşı yüksek alarm düzeyine geçtiğini açıkladı. Birliğin, İsrail’in işgal ettiği Şeyh Dağı’nın zirvesinden Ürdün-Suriye-İsrail sınır üçgenine kadar konuşlandırıldığı belirtildi.

İsrail ordusu, bu hafta “silah deposu” olduğunu iddia ettiği bazı bölgelere baskın düzenleyerek buralarda alıkoyduğu birkaç kişiyi “ayrıntılı sorgulama için İsrail’e getirdiği” kaydedildi.

İsrail’in Suriye’ye Saldırıları ve İşgali

Suriye’de 27 Kasım 2024’te şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık 2024’te 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle eş zamanlı olarak İsrail ordusunun Suriye’ye saldırıları artış gösterdi. Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye başlayan İsrail ordusu, Suriye’ye ait Golan Tepeleri’ndeki işgalini genişletti.

Golan Tepeleri civarındaki tampon bölgeye giren İsrail ordusu, işgali daha ileriye taşıyarak başkent Şam’ın 25 kilometre yakınlarına kadar sokuldu. İsrail, Suriye’ye ait Golan Tepeleri’ni 1967’den bu yana işgal altında tutmaktadır. 1974’te imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.

Esed rejiminin devrilmesinin ardından Suriye’nin güneyinde rejim döneminden kalma askeri noktalara da hava saldırıları düzenleyen İsrail, bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Related Posts

Baykar, İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace’i satın aldı

Baykar’ın, 140 yıllık İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace’i satın alma süreci tamamlandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Alman Bakan Wadephul ile görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, göreve geldikten sonra Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ilk ziyarette, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek, yeni IRIS-T hava savunma sistemlerinin tedarik potansiyelini ve ortak silah üretimini ele aldı.

Kripto kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi

Kaspersky, Ethereum kullanıcılarını kripto işlem ücreti ya da gaz ücreti iadesi vaadiyle hedef alan yeni dolandırıcılık siteleri tespit etti.

CHP kurultayının iptali davası bugün görülüyor

Mutlak butlan isteminin damga vurduğu dava sürecinde Kılıçdaroğlu, “ilan edilirse geri dönerim” demişti, Özel ise “Allah kimseyi düşürmesin” diyerek yanıt vermişti.

4 çocuklu çift, otizmli Fırat’a aile oldu

Ankara’da 4 çocuklu Tuğba (40) ve Ahmet Üresin (51) çifti, 2021 yılında 9 aylıkken Fırat’a koruyucu aile oldu. Şu anda 5 yaşında olan Fırat Üresin, 1,5 yaşındayken otizm tanısı aldı. Tanı konulmasının ardından ailede tüm ilgi Fırat’a yöneldi.

İsrail siyasi mahkumların olduğu cezaevini vurmuştu: İran, yaşamını yitirenlerin sayısını açıkladı

İran, İsrail’in Tahran’da siyasi mahkumların tutulduğu Evin Cezaevi’ne 23 Haziran’da düzenlediği saldırıda 71 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.