FKÖ: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana İsrail’in işlediği suçların bir benzeri olmadı

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesinden İsrail’e Sert Eleştiri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği suçları tarihte görülmüş en büyük suçlar olarak nitelendirdi.

Mecdelani, Filistin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki olayları değerlendirdi ve İsrail’in Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanenin yakılmasını “uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler örgütü için bir utanç” olarak değerlendirdi ve İsrail’in bu saldırılarıyla masum insanların yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

27 Aralık’ta yaşanan olayda, İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi’nin bazı bölümlerini ateşe vermiş ve binlerce kişinin hayatını riske atmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu belirtilirken, sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı. (AA)

Related Posts

Estonya’dan Rusya’ya gölge filo müdahalesi

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Baltık ülkesi hava sahasında yaşanan gerginliği duyurdu. Tsahkna, Rus ordusuna ait bir savaş uçağının Estonya hava sahasını yaklaşık bir dakika boyunca ihlal ettiğini belirtti. Olay, Estonya donanmasının …

Tuncer Bakırhan, korucularla ilgili sözleri için özür diledi: Yanlış ifade edilmiş olabilir, bir kastım yok

Tuncer Bakırhan, korucularla ilgili sözleri için özür diledi: Yanlış ifade edilmiş olabilir, bir kastım yok

Market sahibini oyalayan hırsızlar içkileri böyle çaldı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde markete gelen 3 kişi, kasada duran Lütfiye Şallı’yı (65) oyalayarak, 4 bin lira değerindeki 2 şişe içkiyi çantalarına koyup uzaklaştı. Marketi açmaya korktuğunu belirten Şallı, “Beni kandırıp içkileri çalmışlar. ‘Bir daha gelirler mi’ diye dükkana korkarak geliyorum” dedi.

Barış hala mümkün mü? Aksayan görüşmeler bugün devam edecek

Putin’in İstanbul’daki barış zirvesine katılmayı reddetmesi, müzakereleri alt düzeyde temsil edilen heyetlerle sınırlı bıraktı. Trump görüşmelere gelmedi, Zelenski ise “Putin’in peşinden koşamayız” diyerek sert çıktı. Taraflar bugün 10:45’te İstanbul’da bir araya geliyor.

DEVA Partisi’nden istifa etmişti: Seda Kaya Ösen CHP’ye katılıyor

DEVA Partisi’nden istifa eden İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılacağı bildirildi.

Son Dakika… PKK’nın feshi kararının ardından MSB’den ilk açıklama

Son Dakika Haberi… Terör örgütü PKK’nın 12 Mayıs’ta fesih ve silah bırakma açıklamasının ardından Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) ilk açıklama geldi.