Ekran bağımlılığı gözlerinizi tehdit ediyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın: Dijital Ekranların Göz Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın, günümüzde bilgisayarlar, telefonlar ve tabletlerin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirterek ekran bağımlılığının arttığını ifade etti. Uzmanlar, cep telefonu, bilgisayar gibi dijital ekranların uzun süreli kullanımının göz sağlığını olumsuz etkilediğini ve göz kuruluğu ile dijital göz yorgunluğu sendromuna sebep olduğunu vurguluyor.

Dr. Yalçın, dijital ekranların yaydığı mavi ışığın gözlerde buharlaşmaya bağlı göz kuruluğunu arttırdığını belirterek, yoğun bilgisayar ve dijital ekran kullanımının göz kırpma refleksini azalttığını ve gözlerde kuruluk, kızarıklık, yanma, batma ve kaşınma gibi şikâyetlerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, dijital cihazların yoğun kullanımının göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için farkındalık yaratmanın ve düzenli göz kontrolünün önemine vurgu yapıyor. Aynı zamanda bilinçsiz göz damlaları kullanımının da görme kusurlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Dr. Yalçın, basit ancak etkili önlemlerle göz kuruluğu ve dijital göz yorgunluğu gibi sorunların önlenebileceğini belirterek, göz sağlığının hayati önem taşıdığını ifade ediyor.

Related Posts

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.