Edirne’de Köpek Yavruları Skandalı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda Yaşanan Skandal

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda köpek yavrularının çöpe atılmasına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstasyon Mahallesi’ndeki barınağın yanındaki çöp konteynerine poşet içerisinde köpek yavrularının atıldığı ihbarı üzerine bölgeye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) sevk edildi.

Olayla ilgili barınakta görevli Ş.K. ve E.A. jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edirne’de dün barınağı ziyaret eden bazı hayvanseverler çöp konteynerine atılan poşet içerisinde köpek yavruları görmüş, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bu anlar sosyal medya platformlarında paylaşılmıştı.

Olayın ardından Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu barınağa giderek inceleme yapmış, hayvansever derneklerinin temsilcileriyle görüşüp taleplerini dinlemişti.

Köpek yavruları, 22 Dost Eli Derneği tarafından tedavi için veterinere götürülmüş, belediye tarafından soruşturma başlatılan olayla ilgili personel ise görevden el çektirilmişti.

Related Posts

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Alman Bakan Wadephul ile görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, göreve geldikten sonra Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ilk ziyarette, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek, yeni IRIS-T hava savunma sistemlerinin tedarik potansiyelini ve ortak silah üretimini ele aldı.

Baykar, İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace’i satın aldı

Baykar’ın, 140 yıllık İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace’i satın alma süreci tamamlandı.

Kripto kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi

Kaspersky, Ethereum kullanıcılarını kripto işlem ücreti ya da gaz ücreti iadesi vaadiyle hedef alan yeni dolandırıcılık siteleri tespit etti.

CHP kurultayının iptali davası bugün görülüyor

Mutlak butlan isteminin damga vurduğu dava sürecinde Kılıçdaroğlu, “ilan edilirse geri dönerim” demişti, Özel ise “Allah kimseyi düşürmesin” diyerek yanıt vermişti.

Haydut İsrail’den Suriye’de peş peşe baskınlar: Alıkoyup kaçırdılar

İşgalci İsrail ordusu, Suriye’nin güneyinde “silah deposu” olduğunu iddia ettiği bazı noktalara baskın düzenleyerek alıkoyduğu kişileri kaçırdı.

4 çocuklu çift, otizmli Fırat’a aile oldu

Ankara’da 4 çocuklu Tuğba (40) ve Ahmet Üresin (51) çifti, 2021 yılında 9 aylıkken Fırat’a koruyucu aile oldu. Şu anda 5 yaşında olan Fırat Üresin, 1,5 yaşındayken otizm tanısı aldı. Tanı konulmasının ardından ailede tüm ilgi Fırat’a yöneldi.