Demans teşhisi sonrası yaşam süresi ne kadar?

Demansın Yaşam Süresine Etkisi

Bir çalışmaya göre, demans teşhisi konulan erkeklerin ortalama yaşam süresi ciddi şekilde azalıyor. Örneğin, 60 yaşında demans teşhisi alan erkeklerin yaşam süresi sadece altı buçuk yıl iken, 85 yaşında teşhis konulanlar için bu süre sadece iki yıla düşüyor. Kadınlar için durum ise daha umut verici. 60 yaşında demans teşhisi alan kadınların ortalama yaşam süresi dokuz yıl iken, 85 yaşında teşhis konulanlar için bu süre dört buçuk yıl olarak belirleniyor.

Demans teşhisi, genel yaşam beklentisini ciddi şekilde etkiliyor. Hem erkeklerde hem de kadınlarda demans teşhisi konulduğunda, yaşam süresinde belirgin bir azalma gözlemleniyor. Örneğin, 85 yaşında demans teşhisi konulan kişilerin yaşam süresi sadece iki yıl olurken, 80 yaşında teşhis konulanlarda bu süre üç ila dört yıla kadar çıkıyor. 65 yaşında demans teşhisi alanların ise yaşam süresi 13 yıla kadar azalabiliyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, demans teşhisi konulanların oranı sadece %64 olarak belirlenmiş. Bu durumun nedenleri arasında, testlerin sınırlı olması ve bazı doktorların hastalara ek stres yaratmamak adına teşhis koyma konusundaki çekinceleri yer alıyor.

Related Posts

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.