CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

CHP’li Murat Emir’den Fahrettin Koca ve Medipol Grubu İddiaları

CHP’li Murat Emir, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın sahibi olduğu Medipol Grubu’nun 12 yılda 12 hastane inşa ettiğini iddia etti. Emir, bu hastanelerin tamamının teşvikle yapıldığını ve kamu arazileri üzerine kurulduğunu öne sürdü. Konuyla ilgili olarak Emir, “Milletin arsası, kamunun arazisiyle Bakanın özel üniversitesini büyüttüler, yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’den Açıklamalar

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, konuyla ilgili Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu. Emir, şunları söyledi:

Fahrettin Koca… 12 yılda 12 hastane yapmış, hepsi teşvikli ve kamu arazisi. Gar binası, Tekel binası tahsis edildi. Vatandaşın ‘ortaokul yapın’ diye hibe ettiği arsaya çökmüşler, otopark yapıyorlar. Hepsinde imar işini bir yerinden uydurmuşlar.”

Emir, Ankara TCDD Garı’ndaki 17 dönümlük arsanın özel bir üniversiteye tahsis edildiğini de belirtti. Ayrıca Emir, şu açıklamalarda bulundu:

Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen bu alandaki imar planları iptal edildi. AOÇ’ye ait olmasına rağmen 555 bin metrekarelik bir başka arazi de Medipol’e tahsis edildi.”

Related Posts

İsmailağa’nın açılışına AKP’liler akın etti! Soylu o isimle yan yana oturup kime mesaj verdi?

Trabzon’un Of ilçesinde, İsmailağa Cemaati’nin düzenlediği dergah açılışına, AKP’li siyasetçiler akın etti. Uzun süredir sessizliğini koruyan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da safların en önlerinde yer aldı. Cübbeli Ahmet Hoca’yla “şeyhlik” rekabetinde olduğu bilinen Salih Topçu ile yan yana oturan Soylu’nun ne mesaj vermek istediği merak konusu oldu.

Avrupa Parlementosu Üyesi’nden Özgür Özel’e destek: Türkiye’deki tüm demokratik güçlerin yanındayız

Avrupa Parlementosu Üyesi’nden Özgür Özel’e destek: Türkiye’deki tüm demokratik güçlerin yanındayız

Çin’den BRICS ülkelerine dayanışma çağrısı

Çin Başbakanı Li Çiang, BRICS ülkelerine bağımsızlık ve öz güveni koruyarak kalkınma ve ekonomik büyümeye odaklanmaları ve küresel yönetişim reformunu ilerletmeleri çağrısı yaptı. Li, “tek taraflılığın ve korumacılığın yükselişte olduğu giderek çalkantılı bir dünyada BRICS ülkelerinin dayanışmayı ve koordinasyonu artırmaları” gerektiğini kaydetti.

Rus ordusu ilerleyişini sürdürüyor: Ukrayna’da 2 yerleşim birimi daha Rusya kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Harkiv ve Donetsk bölgelerinde iki yerleşim birimini ele geçirdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aşure Günü’nü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bütün vatandaşların Aşure Günü’nü kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya-Azerbaycan gerilimine dair açıklamaları iki ülkenin basınında geniş yer buldu

Rus basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Azerbaycan’ın Rusya ile gerginliği artırmak istemediği yönündeki açıklamasını öne çıkardı.