Avuç kadar… Süt anne bulamazsa ölecek

Zonguldak’ta bir hayvanseverin kanaması olduğunu fark edip veterinere götürdüğü sokak kedisi, sezaryenle bir yavru dünyaya getirdi. Normal doğum ile daha önce doğan üç yavru hayata tutunamadı. Son yavru doğum kanalında sıkışınca sezaryenle alındı.

Veteriner Hekim Gökmen Koç, kedinin ağır enfeksiyon nedeniyle kliniğe getirildiğini, yapılan muayenede dört yavrusunun olduğu anlaşıldığını belirtti.

Veteriner Koç, annenin hasta olması nedeniyle yavrusu ile ilgilenemediğini söyledi. Koç, yavrunun süt anne bulamazsa ölebileceğini şu sözlerle anlattı:

“Kedimiz yaklaşık bir hafta önce ağır bir enfeksiyonla hayvansever bir vatandaş tarafından bize getirildi. Yaptığımız tahlillerde karnında yoğun bir enfeksiyon olduğunu fark ettik. Yavruların durumunu görmek için hemen ultrasona başvurduk. Kedinin karnında 4 yavru gördük. 4 yavrunun da kalp atımı vardı. Hemen antibiyotik tedavisine başladık. Kanamanın durduğunu görünce normal doğumu beklemek zorunda kaldık. Doğum başladığında dört yavrudan 3’ü doğdu, ancak 1’i ölü diğer 2’si canlı doğdu. Bu 2 yavru da öldü. Son yavru kanalda sıkıştı. Bu yavruyu da sezaryenle birlikte hayata bağladık. Şu an yavru iyi görünüyor ancak sütanneye ihtiyacımız var. Yoksa yavrunun durumu kötüye gidecek. Anne, diğer yavrularda olduğu gibi bu yavrusuyla da şu anda ilgilenmiyor. Anne sağlığına kavuşacak ancak dediğimiz gibi sütanne bulamazsak bu yavrumuz da kaybetme riski var”

Related Posts

Azerbaycan bayraklı isyan ile gündem olmuşlardı: Yeni Kaledonya’da tarihi uzlaşma

Bir yılı aşkın süredir süren gerginlik, Fransa’nın denizaşırı toprağı Yeni Kaledonya’da nihayet çözüme kavuşuyor. 12 Temmuz’da Bougival’de bir araya gelen bağımsızlık yanlıları ile karşıtları, Manuel Valls’ın da katıldığı toplantıda tarihi bir …

Senegal’de Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında siyasi kriz

Senegal’de Başbakan Ousmane Sonko, Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye’ı ülkede otorite boşluğu oluşturmakla uçladı. Başbakan Sonko, partisi PASTEF’in bir toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın 5 Afrika ülkesiyle düzenlediği mini zirve dolayısıyla ülke dışında bulunan Faye’a sert eleştirilerde bulundu.

12 şehirde musluk suyu içmek yasaklandı

Fransa’da musluk suların yasal sınırın üstünde kirlenmesi nedeniyle 12 şehirde içmek valilik kararıyla yasaklandı.

Bakan Fidan: Bölgesel sorunları sahiplenmeli işbirliğini derinleştirmeliyiz

Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı: ‘Derin bir teessürle öğrendim…’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, 53 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Bulut’un durumu son günlerde ağırlaşmıştı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da Bulut için bir taziye mesajı geldi.

Özgürlük dayanışması

Birçok basın yayın organı, dünyada benzeri görülmemiş haksızlığa karşı SÖZCÜ TV’ye
tam destek verdi. Tele 1 ve Yeniçağ, hukuksuz karara tepki olarak “karartma” uyguladı.