Ankara’da asgari ücret mitingi | CHP Genel Başkanı Özel: Gerçek meclis meydanlardır

Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Tartışmaları Sürüyor

Asgari ücrete yüzde 30’luk zam oranıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. 167 sivil toplum kuruluşu ve sendikalar, Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda “Yurttaş Sesleniyor, Haklarımızı Alacağız” mitinginde bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamalarda şunlara değindi:

  • Millete gitmenin zamanı geldi. Bugün burası gerçek bir meclis.
  • Güçlü demokrasilerde millet kendisiyle ilgili söz sahibi olmak ister. Siyasileri takip eder, uyarır, gerekirse geri adım attırır.
  • İktidar, asgari ücretlileri yoksulluğa sürüklüyorsa, emeklileri sefalete mahkum ediyorsa, esnafı duymuyorsa o zaman gerçek meclis burasıdır, meydanlardır.
  • Sandıktan kaçamazsın, seçimden kaçamazsın. Geçim yoksa seçim var. Ankara’da milyonlar boş tencere gösteriyor, milyonlar senden seçim istiyor.
  • Milyonlar büyük bir hayal kırıklığı ve öfke içerisindeler. 22 bin 104 liralık ücret sefalet ücretidir.
  • Asgari ücret tespit komisyonu meşruiyetini yitirdi.

Related Posts

Erdoğan’dan ‘CHP kurultayı’ açıklaması: ‘Şeriatın kestiği parmak…’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan partisinin il başkanlarına seslendiği konuşmasında teşkilatlara “Bu yaz mevsimi mevsimlerden bir mevsim olmayacak. Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız” dedi. Erdoğan, CHP kurultayı için ise “Davanın tüm tarafları CHP’lilerden oluşuyor. Bu kavga güreşinin, bu bilek güreşinin hiçbir yerinde yokuz” iddiasında bulundu.

Zafer Partisi’nden ‘Saraçhane’ yasağı!

Zafer Partisi, CHP’nin bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. günü nedeniyle Saraçhane’de düzenleyeceği mitinge katılmama kararı aldı.

ABD’den İsrail’e 510 milyon dolarlık dev destek!

ABD Savunma Güvenlik İş Birliği Ajansı (DSCA) tarafından İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanlarının satışının onayına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, DSCA’nın onayı ABD Kongre’sine ilettiği …

CHP’li Bakan’dan şafak operasyonuna tepki

Aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CH İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bakan, “Kaçma şüphesi yok. Bu insanların adresleri belli, her gün halkın önünde olan kişiler. İfadeye çağrılsalardı elbette giderlerdi.” değerlendirmesini yaptı.

Baykar, İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace’i satın aldı

Baykar’ın, 140 yıllık İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace’i satın alma süreci tamamlandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Alman Bakan Wadephul ile görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, göreve geldikten sonra Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ilk ziyarette, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek, yeni IRIS-T hava savunma sistemlerinin tedarik potansiyelini ve ortak silah üretimini ele aldı.