Erdoğan’ın doğal gaz keşfi ‘güncelleme’ çıktı

Erdoğan: Sahada 75 Milyar Metreküplük Yeni Doğalgaz Keşfi Yaptık!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Sahada 75 milyar metreküplük yeni doğalgaz keşfi yaptık. Bu miktarla konutlarımızın ihtiyacını yaklaşık 3,5 yıl boyunca tek başına karşılayacağız” dedi. Erdoğan’ın son doğalgaz haberini 14-28 Mayıs 2023 genel seçimlerinden önce vermesi dikkat çekti ve “seçimsiz doğalgaz müjdesi” olarak nitelendirildi.

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılan keşiflerin vatandaşa zam olarak döndüğünü belirterek, “Erdoğan’dan Doğalgaz Müjdesi(!) AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘müjde’ diyerek, ‘Dün Göktepe-3 kuyusundan müjdeli haber aldık, 75 milyar metreküplük doğalgaz bulduk’ dedi. Ey Vatandaşım! Hazır olun yeni doğalgaz zammı yolda demektir bu. Zira yeni her buluş, yeni zam” dedi.

Erdoğan’ın Yapılan Keşfi Yeniden Değerlendirmesi

Öte yandan, Erdoğan’ın keşfinin yeni olmadığı ortaya çıktı. Enerji uzmanı ve BOTAŞ’ın eski Daire Başkanı Ali Arif Aktürk, Sözcü TV’de katıldığı programda, “Cumhurbaşkanının açıkladığı yeni bir rezerv değil, bu bir rezerv güncellemesi. Bu gaz sahası zaten daha önce açıklanmıştı” dedi.

Aktürk’ün açıklamaları özetle şu şekilde: “Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı aslında yeni bir rezerv değil; rezerv güncellemesi. Göktepe-3 kuyusunu Abdülhamid Han gemisi kazmaya başlamıştı 27 Mart 2025’te. 19 Mayıs 2025’te onun sondaj programı sona eriyordu. Enerji Bakanlığı açıklamalarından da benim anladığım, bu Göktepe-3 kuyusunda bulunan rakamlarla rezervin güncellenmesi söz konusu. Aynı rezerv; bu, petrol endüstrisinde olağan bir şeydir, aynı rezervi böyle güncellersiniz. Çünkü ilk sondajda bilinmezlik çok fazladır. Sondaj yaptıkça bu bilinmezlikler azalır ve rezervi güncellersiniz. Dolayısıyla farklı bir rezerv değil; Sakarya Sahası’nın mevcut durumunun bir güncellemesidir.”

Related Posts

ABD’den İsrail’e 510 milyon dolarlık dev destek!

ABD Savunma Güvenlik İş Birliği Ajansı (DSCA) tarafından İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanlarının satışının onayına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, DSCA’nın onayı ABD Kongre’sine ilettiği …

CHP’li Bakan’dan şafak operasyonuna tepki

Aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CH İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bakan, “Kaçma şüphesi yok. Bu insanların adresleri belli, her gün halkın önünde olan kişiler. İfadeye çağrılsalardı elbette giderlerdi.” değerlendirmesini yaptı.

Baykar, İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace’i satın aldı

Baykar’ın, 140 yıllık İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace’i satın alma süreci tamamlandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Alman Bakan Wadephul ile görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, göreve geldikten sonra Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ilk ziyarette, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek, yeni IRIS-T hava savunma sistemlerinin tedarik potansiyelini ve ortak silah üretimini ele aldı.

Kripto kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi

Kaspersky, Ethereum kullanıcılarını kripto işlem ücreti ya da gaz ücreti iadesi vaadiyle hedef alan yeni dolandırıcılık siteleri tespit etti.

CHP kurultayının iptali davası bugün görülüyor

Mutlak butlan isteminin damga vurduğu dava sürecinde Kılıçdaroğlu, “ilan edilirse geri dönerim” demişti, Özel ise “Allah kimseyi düşürmesin” diyerek yanıt vermişti.