ABD’li Senatör Sanders: “Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus”

Bernie Sanders: Gazze’deki Durum İnsan Yapımı Bir Kabusa Dönüştü

ABD’li Senatör Bernie Sanders, Gazze’de yaşanan dramları eleştirerek, “Tarih, bu kabusa suç ortaklığımızı affetmeyecek. (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun, Filistin halkını yok etmesine verdiğimiz desteği sonlandırmanın vakti geldi de geçiyor.” dedi.

Sanders, Senato’daki konuşmasında, Gazze’ye insani yardımın engellenmesine de dikkat çekti.

Bağımsız senatör Sanders, “Dünya genelinde insanların aklını başından alan fakat Kongre koridorlarında pek konuşulmayan bir konuya değinmek istiyorum.” diyerek sözlerine başladı.

Sanders, İsrail’in Gazze’ye yardımı kestiği durumda yaşananları, “temel ihtiyaçların engellenmesiyle toplu açlık ve yavaş ve acımasız bir ölüm süreci” olarak tanımladı.

Sanders, Gazze’de yaşananların “insan yapımı bir kabus” olduğunu vurgulayarak, “Bugünkü olaylar, dünya vicdanında derin izler bırakacak. Tarih, bu zulme göz yumduğumuzu unutmayacak ve bizler, ABD olarak, bu zulme ortak olduk.” şeklinde konuştu.

Sanders, ABD’nin Gazze’deki insani felaketi desteklemesi ve devamında yer almasının “suç ortaklığı” olduğunu belirtirken, “Tarih, bu kabusa suç ortaklığımızı affetmeyecek. (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun, Filistin halkını yok etmesine verdiğimiz desteği sonlandırmanın vakti geldi de geçiyor.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’yi “Orta Doğu’nun Rivierası’na” dönüştürme isteğine karşılık, Sanders, “Gazze’nin milyarderler için değil, Filistin halkı için yeniden inşa edilmesi gerektiğini” savundu.

Gazze’deki İnsani Durum

Amerika merkezli sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen (WCK), İsrail’in Gazze’ye 2 ayı aşkın süredir uyguladığı tam abluka nedeniyle gıda malzemelerinin tükenmekte olduğunu duyurmuştu.

WCK tarafından yapılan açıklamada, gıda ve pişirme yakıtı yüklü kamyonların mart başından bu yana Gazze sınırında bekletildiği ancak İsrail’in gıda dağıtımına izin vermemesi nedeniyle “kritik önemdeki gıda ihtiyacının karşılanamadığı” ifade edilmişti.

İsrail, yardımların gerektiği şekilde dağıtılamadığı ve bazı ihtiyaç malzemelerinin yağmalandığı iddiasıyla Gazze’ye insani yardım malzemeleri girişine izin vermiyor.

Related Posts

Çin’den BRICS ülkelerine dayanışma çağrısı

Çin Başbakanı Li Çiang, BRICS ülkelerine bağımsızlık ve öz güveni koruyarak kalkınma ve ekonomik büyümeye odaklanmaları ve küresel yönetişim reformunu ilerletmeleri çağrısı yaptı. Li, “tek taraflılığın ve korumacılığın yükselişte olduğu giderek çalkantılı bir dünyada BRICS ülkelerinin dayanışmayı ve koordinasyonu artırmaları” gerektiğini kaydetti.

Rus ordusu ilerleyişini sürdürüyor: Ukrayna’da 2 yerleşim birimi daha Rusya kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Harkiv ve Donetsk bölgelerinde iki yerleşim birimini ele geçirdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aşure Günü’nü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bütün vatandaşların Aşure Günü’nü kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya-Azerbaycan gerilimine dair açıklamaları iki ülkenin basınında geniş yer buldu

Rus basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Azerbaycan’ın Rusya ile gerginliği artırmak istemediği yönündeki açıklamasını öne çıkardı.

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

‘Parayı kaynatınca 3 katına çıkıyor’ deyip sevgilisini 10 milyon TL dolandırdı

Gün geçmiyor ki dolandırıcılar yeni bir yöntemle kurbanlarını avlamasın… Bu kez Avrupa’nın göbeğinde bir dolandırıcı, ‘sevgilisine’ “banknotları özel bir yöntemle çoğaltabildiğini” söyledi ve olanlar oldu…