FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

FETÖ Operasyonu: Gaziantep ve 47 İlde Eş Zamanlı Baskınlar!

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan koordinasyonla, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Güncel yapılanmasına yönelik 47 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından, iş insanlarının da aralarında bulunduğu 208 şüpheli, FETÖ’ye eleman ve finans sağlamakla suçlanarak yakalandı.

Ayrıca operasyon sırasında, Gaziantep’in yanı sıra FETÖ’nün bölgesel yapılanmasındaki Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman’da da örgütün güncel yapısı deşifre edildi. Polis ekipleri, örgütün öğrencilere para yardımı yaptığını belirledi ve soruşturmayı derinleştirerek 14 kişiyi daha gözaltına aldı, böylece gözaltı sayısı 222’ye yükseldi.

FETÖ’nün Ev ve Yurt Toplantıları Yurt Dışında Sürüyor!

Operasyon kapsamında, FETÖ’nün eleman temin etme yöntemlerine de ışık tutuldu. Örgütün daha önce ev ve yurtlarda gerçekleştirdiği toplantıları, yurt dışında da sürdürdüğü ortaya çıktı. Örgüt yetkilileri, öğrencileri genellikle Balkan ülkelerine götürerek burada, öğrencilerin birbirini görmeden ve tanımadan toplantılar düzenledi.

ByLock Yerine Jitsi ve Signal!

Şu anda 222 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, 48 şüpheli ise aranıyor.

Related Posts

Riskli bölgeler arasında Türkiye de vardı… Uzay aracı okyanusa düştü

Kosmos 482 adlı Sovyet uzay aracı, kontrolden çıkarak Dünya atmosferine girdikten sonra Hint Okyanusu’na düştü.

Avcılar’da kaldırıma çıkan otomobil aydınlatma direğine çarparak durdu

Avcılar’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, 2 araca çarptıktan sonra kaldırıma çıktı. Kaldırım kenarındaki koruma demirlerini yıkan otomobil, aydınlatma direğine çarparak durdu. Kazada yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi.

Fatih’te filmleri aratmayacak olay: Kağıt toplayıcısı çöpte servet buldu!

Fatih’te kuyumcu çalışanı, çöpleri dışarı atarken yaklaşık 200 bin dolar değerindeki pırlantaların bulunduğu poşeti fark etmeden çöpe attı. Poşeti alan kağıt toplayıcısı kısa sürede yakalandı, pırlantalar eksiksiz olarak kuyumcuya teslim edildi.

Pakistan ordusu Hindistan’ın 4 havalimanını hedef aldı

Hindistan ordusu, Pakistan’ın 3 havalimanını füzelerle hedef alırken, Pakistan ordusu da Hindistan’ın saldırılarına karşılık verdiğini açıkladı. Karşı saldırıda, Hindistan’daki Surat Garh, Sirsa, Bathinda ve Akhnoor havalimanlarının hedef alındığını aktarılan açıklamada, saldırıda Hindistan’a ait S-400 hava savunma sisteminin de Pakistan Hava Kuvvetlerine ait J-17 savaş uçağıyla hipersonik füzeyle imha edildiği kaydedildi.

CHP’nin yaz dönemi programı netleşiyor: ‘AKP’nin kalelerinde’ mitingler devam edecek; işte o iller

CHP’nin yaz dönemi programı netleşiyor: ‘AKP’nin kalelerinde’ mitingler devam edecek; işte o iller

Arsenik ve cıvayla suikasta uğradım

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanlığı döneminde suikast girişimine maruz kaldığını açıkladı. CHP’nin, mafya ve örgütlerin ürettiği bilgilerle kendisini hedef aldığını belirten Fidan, “Bu sıkıntılı. Yoksa biz suikasta da uğradık, zehirlendik de tedavi de gördük. Bu kavganın bir parçası” dedi. 24 TV’ye konuşan Fidan, zehirlendiğini daha önce açıklamadığını belirterek, “Ağır arsenik ve cıva verildim. Bir yerde olmuş, sonra tahlillerde ortaya çıktı. 4-5 sene oluyor.” ifadesini kullandı.