Ukrayna’dan karargaha saldırı: Kilit Kuzey Koreli subaylar öldürüldü!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Associated Press’e yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Kursk Oblastı’ndaki bir Rus komuta merkezine düzenlediği saldırıda düzinelerce Rus ve Kuzey Koreli subayın öldüğünü duyurdu.

Zelenski, “Ordumuz tarafından güçlü bir operasyon gerçekleştirildi – Kursk yönündeki merkez komuta merkezine saldırdı. Rusya ve Kuzey Kore, kilit subaylarını kaybetti.” diye konuştu.

Saldırıda, Ukrayna sınırına yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Rylsk kentindeki Kursk Kuvvetleri Komutanlığı’na ait komuta merkezi hedef alındı.

“ASKERİ HEDEFİMİZ ADİL BİR HEDEFTİ”

Zelenski, “Bu bizim askeri hedefimizdi, adil bir hedefti. Bizim tarafımızdan füze saldırısı gerçekleştirildi, karmaşık bir saldırı başlatıldı.” ifadelerini kullandı.

Kiev, olası barış görüşmelerinde Kursk Oblastı’ndaki varlığını etkili bir şekilde kullanmayı umuyor.

Geçtiğimiz sonbaharda, Kuzey Kore birlikleri Ukrayna’nın müdahalesine karşı Rus güçlerine destek olmak amacıyla bölgeye konuşlandırılmıştı. O zamandan beri çok sayıda Kuzey Kore askeri savaşta yaşamını yitirse de Ukrayna lideri Zelenski ilk kez kilit üst düzey yetkililerin kaybından bahsetti.

Related Posts

MİT Başkanı Kalın, AK Parti’yi Ziyaret Etti

İbrahim Kalın, AK Parti TBMM grubunda ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini görüştü, açıklama yok.

Yaşamını yitiren eski CHP milletvekili Lale Karabıyık için tören

Dün yaşamını yitiren eski CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık için tören düzenlendi.

Seçer’den Böcek’e Cezaevi Ziyareti

Vahap Seçer, tutuklu Böcek’i ziyaret etti, siyasi süreç vurgusunda bulundu ve tutuksuz yargılama istedi.

LGS’de şaibe iddialarını gündeme taşıyan Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Can Uğur’a soruşturma!

11 Temmuz’da sonuçları açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına dair şaibe iddialarını gündeme taşıyan Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Can Uğur hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet’in ortaya çıkardığı skandallar sonrası CHP, LGS için suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan LGS’deki iddialara sert tepki: Tek bir açıklaması var, o da imam hatip düşmanlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 500 tam puan alan 719 öğrencinin büyük bir bölümünün imam hatip kökenli okullardan çıktığı iddiaları üzerine başlayan tartışmalara sert tepki gösteren Erdoğan, “Bu kampanyanın tek açıklaması imam hatip düşmanlığıdır” dedi.

Şırnak’ta Kaçakçılıkla Mücadele: 9.9 Milyon TL Değerinde Malzeme Ele Geçirildi

Şırnak’ta yapılan operasyonlarda 23 kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldı, 26 şüpheliye işlem yapıldı.