Ankara Başsavcılığı’dan Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin paylaşımlar hakkında soruşturma

Bolu Kartalkaya’daki Yangında Hayatını Kaybedenlerle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de çıkan yangında hayatını kaybedenlerle ilgili sosyal medya platformlarında yapılan suç teşkil eden paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık, 21 Ocak’ta meydana gelen yangında 78 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili suç içerikli paylaşımları tespit ederek “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan soruşturma başlattı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Aynı zamanda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Bolu’da vefat edenlerin yakınlarına yönelik yapılan alaycı sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek’, ‘kişinin hatırasına hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarından soruşturma başlattı.

Otelde meydana gelen olaylar

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı. Olayla ilgili yapılan soruşturmada Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, otel sahibi Halit Ergül, damadı olan şirket genel müdürü Emir Aras ve otel müdürü Zeki Yılmaz dahil olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

Halit Ergül ve şirket genel müdürü Emir Aras dün tutuklanmış, bugün ise otel müdürü Zeki Yılmaz, otelde görevli diğer çalışanlar tutuklandı. Yangının çıkış nedeni restorandaki mutfakta başlamış, ancak otelin tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersizliği dikkat çekmişti.

Olayın ardından Grand Kartal Otel yöneticileri ve çalışanları hakkında detaylı bir soruşturma başlatılmış ve ihmallerin boyutları araştırılmıştı.

Skandal ifşaat: Kartalkaya’da yangın katliamı ve eksiklikler

Kartalkaya’da yaşanan yangın faciası sonrasında ortaya çıkan skandal detaylara göre, Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan bölgede itfaiye aracı bulunmaması dikkat çekti. Denetimsizlik faciasında sorumluluğun belirsizliği ise Bakanlık ve belediye arasında tartışmalara neden oldu. Ayrıca, otelin yangın eğitimini tamamlayamadığı ve yangın denetimlerinde yetersizlikler yaşandığı ortaya çıktı.

Olayın ardından yapılan incelemelerde, Grand Kartal Otel’in yangın güvenliğinin ve tedbirlerinin yetersiz olduğu belirlendi. Ayrıca, otelin yöneticileri ile aile bağlantıları da detaylı şekilde incelendi ve kartal otel ile grand kartal otelin aynı aile tarafından yönetildiği ortaya çıktı.

Olayla ilgili detaylar gündemdeki yerini korurken, Türkiye’de yangın güvenliği ve denetimlerine ilişkin tartışmalar da devam ediyor.

Related Posts

İstanbul’da baba cinayeti: Oğlu kanlı eşyaları çöpe attı, anne evi temizledi

İstanbul Eyüpsultan’da tartışma sırasında Recep Kütükçü’yü bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen anne ve iki oğlu gözaltına alındı. Polisin yaptığı detaylı çalışmada ise olay sonrası şüphelilerin evdeki bazı eşyaları çöpe attıkları güvenlik kameralarına yansıdı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Halde kilosu 1 TL’ye kadar düştü, markette 14 TL’den satılıyor

Adana’da hasadı devam eden karpuzun kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Fiyat farkına üretici de komisyoncu da tepkili.

Tarihi rapor şok etkisi yarattı: İngiliz sömürgeciliği soykırım olarak tanındı

Avustralya, Victoria eyaletinde kurulan Yoorrook Adalet Komisyonu, İngiliz sömürgeciliğinin eyalet yerli halkı üzerindeki etkilerini dört yıl boyunca süren titiz bir çalışmayla inceledi. 2021’de kurulan ve Avustralya’nın ilk resmi “hakikat arayışı …

Devlet hastanesinde mide bulandıran olay: Engelli kadına cinsel istismar

Erzurum Karaçoban Devlet Hastanesi’nde zihinsel engelli bir kadın, muayene için gittiği doktor tarafından hem hastanede hem de evinde cinsel istismara uğradı.

Elazığ’da hayvan borsası şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Elazığ Valiliği, Kurban Bayramı sonrası artan şap hastalığı nedeniyle Hayvan Borsası’nın 1 Temmuz itibarıyla geçici olarak kapatıldığını duyurdu.