Marmara’da artan müsilaj balıkçıları vurdu; avlanamıyorlar

Marmara Denizi’nde Balıkçıları Endişelendiren Müsilaj Problemi

Marmara Denizi’nde yeniden görülmeye başlayan müsilaj (deniz salyası), Tekirdağ’daki balıkçıların ağlarına yapışıp, zarar vermeye başladı. Müsilaj nedeniyle balıkçılar avlanamıyor ve mücadele etmek zorunda kalıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilajın temel sebeplerinden birinin denizlere bırakılan azot ve fosfor olduğunu belirtti.

Balıkçılar Endişeli: “Marmara Denizi Bitmiş Durumda”

Marmara Denizi’nde yeniden kendini göstermeye başlayan müsilaj, balıkçıları endişelendiriyor. Balıkçılar, ağlarının müsilajla dolması nedeniyle balık avlamakta zorluk yaşadıklarını dile getiriyor. Balıkçı Mehmet Ali Tuncer, müsilajın balıkçılığı olumsuz etkilediğini ve denizin canlılarına zarar verdiğini vurgularken, 70 yıllık tecrübeye sahip olan Aydın Şengül de Marmara Denizi’nin durumunu endişe verici bulduklarını ifade etti.

Müsilaj Sorununun Temel Nedenleri ve Çözüm Önerileri

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilaj sorununun temel sebeplerini açıkladı. İklim değişikliği, deniz suyu sıcaklığının artması ve denize yapılan deşarjlar müsilaj oluşumunu tetikliyor. Prof. Dr. Tecer, bu sorunun çözümü için ileri biyolojik arıtma tesislerinin kurulması gerektiğini belirtiyor.

Marmara Denizi’nde Alarm Zilleri Çalıyor

Prof. Dr. Tecer, müsilajın sadece balıkçıları değil, Marmara Denizi ekosistemini de olumsuz etkilediğini vurgulayarak, ekolojik dengenin bozulmasıyla ilgili endişelerini paylaşıyor. Müsilaj sorununun ortadan kaldırılması için acil eylem ve tedbirler alınması gerektiğini ifade ediyor.

2024’ün gözden kaçan 26 dizi ve filmi

Geçmiş yıllarda gözden kaçan 26 dizi ve filmi hatırlamaya ne dersiniz?

Related Posts

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Kurbanlıklar için kist uyarısı: Çöpe atılmamalı, kedi, köpek gibi hayvanlara yedirilmemeli

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.